Kategoriarkiv: Min hverdag

Årets blogindlæg i kategorien ”Kat”

Nominering

Nominering bedste blog
       Min nominering

Mjuhuuu – jeg har fået noget, der hedder en nominering! Den kan hverken ædes eller drikkes, den lugter heller ikke af noget særligt, og jeg kan hverken lege med den eller jagte den! Jeg ved faktisk ikke rigtig, hvad jeg skal bruge den til, men Mju siger, det er en god ting og har lovet mig en masse ekstra godbidder, hvis jeg vinder. Alene derfor vil jeg da mægtig gerne vinde den nominering.

Stem på mig!

Det handler om en nominering til årets blogindlæg i kategorien “Kat”. Jeg forstår ikke rigtig meningen, så jeg lærte den sætning udenad. Men der er andre, der også har fået en nominering, så det er den kat, der får flest stemmer, som ender med at løbe af med sejren. Se, det forstår jeg, og I må altså meget gerne stemme på mig her.

Læs videre Årets blogindlæg i kategorien ”Kat”

Fødselsdag og løse ender

Fødselsdag

Det har lige været min fødselsdag, og nu er jeg 7 år gammel. Hurra, hurra, hurraaahhh! Det dér med fødselsdag er ellers ikke noget, jeg går så højt op i, men mennesket fejrer fødselsdag, så det bliver overført til os katte. Indrømmet, det er da rart at blive forkælet. Jeg har fundet en meget sød video med katte, der synger fødselsdagssang. Altså, jeg ved da godt, at katte ikke kan synge på menneskesprog. De mimer bare til et menneske, der synger!

Godbidder
Ekstra godbidder!
Nyt kradsetræ
Det gamle kradsetræ er bedst

Syv år er min alder i menneskeår. Et syvårigt menneske er jo kun et barn. Jeg er en voksen og moden kat på 44, når man regner i katteår, som I kan læse om her. Ja, tiden går hurtigere for os katte. Jeg havde ellers en dejlig fødselsdag. Mju gav mig ekstra kram og nus, og jeg fik flere godbidder end jeg plejer. Alene derfor må det godt være fødselsdag hver dag. Så fik jeg også et nyt kradsetræ. Mju siger, at det gamle er for slidt og hænger i laser. Det synes jeg ikke. Nu har mine kløer vænnet sig til det gamle træ, som også lugter så dejligt af mig. Det vil jeg blive ved med at bruge, så længe Mju beholder det. Læs videre Fødselsdag og løse ender

Sommer

Agurketid

Bange for agurker? Som om!
Agurketid? Jeg er ret ligeglad.

Mjaltså, hvor er det varmt, og så er det agurketid, siger Mju. Det er noget med, at der sker så lidt, at aviserne har svært ved at finde på noget at skrive om. Hvorfor det hedder agurketid og ikke tomattid eller kåltid, kan jeg ikke helt finde ud af. Når det nu er sagt, synes jeg da, der sker rigtig mange ting. Jeg vil lige gøre agurkerne færdige, inden jeg kaster mig over de seneste oplevelser. Der er nemlig rigtig mange katte, der er bange for dem. Det må være svært for dem i en agurketid – se bare her. Jeg er ligeglad med agurker, de kan ikke få mig til at gå agurk! Læs videre Sommer

Ih du milde maj

Sommer og sol

Det er maj måned, og det er sommer, som i højsommer og varmt. Jeg er ikke engang kommet helt af med min vinterpels, så det er godt nok blevet sommer tidligt i år! Mju – og alle andre mennesker – er heldige. I stedet for pels har de tøj på, som de bare kan smide, når det bliver for varmt. Jeg ville gerne kunne tage pelsen af og på alt efter temperaturen… så kunne jeg også have mere end én pels og skifte farve, hvis jeg havde lyst til det. Gad vide, hvordan jeg ville se ud med grøn pels? Totalt tjekket, vil jeg mene. Så kunne jeg også gøre mig usynlig, når jeg ligger på lur i naturen efter fugle og mus.

Hm... en fugl
Grøn pels ville gøre mig usynlig

Læs videre Ih du milde maj

Nyt køkken

Det gamle køkken

Køkkenet
Det gamle køkken

Mjaarrgghh, så er vores køkken forsvundet… og bryggerset med! Hvad der var galt med det gamle, har jeg stadig ikke fattet. Mju siger, der var for lidt skabsplads, og at hun var træt af at lave mad i en mini ovn i bryggerset, fordi der ikke var en normal ovn i køkkenet. Men nu har hun da levet med det, siden hun flyttede ind her for længe siden… så hvad er problemet? Der var masser af plads til min mad og mit vand, og mit toilet stod ganske udmærket i bryggerset ved min indgang.

Mellem det gamle og det nye køkken

Jeg spiser i stuen
Maden i stuen

Nu er der vendt op og ned på det hele: Min mad er flyttet ind i stuen sammen med Mjus mini ovn, kaffemaskine, en kogeplade, hun har lånt og masser af flyttekasser med køkkengrej. Min kattebakke er flyttet ud i entréen, hvor køle-fryseskabet også står. Det er altså u-hyggeligt! Jeg hader forandringer, fordi jeg hver gang må rundt og snuse til det hele og sætte mine duftmærker for at føle mig tryg. Det er et kæmpe arbejde, som gør mig enormt træt. Jeg si’r det bare!

Læs videre Nyt køkken

På dyrehospitalet

Dyrehospitalet er overståede for denne gang, og jeg kom hjem for nogle dage siden. Jeg er kommet mig helt efter bedøvelsen, men det var slemt… som i MEGA slemt! Jeg skal desværre til opfølgning om et stykke tid. Jeg kan altså ikke lide at tænke på det, så lige nu fortrænger jeg det og lever livet.

Forberedelser til dyrehospitalet

Røntgenbillede
Mine flotte tænder

Fra kl. 12 om natten før tandrensningen måtte jeg intet spise, for ellers kunne jeg risikere at kaste op under bedøvelsen. Mjøv, hvor var jeg sulten. Så skulle jeg igen i transportkassen. Lige meget, hvor meget jeg vred mig og hagede mig fast i sengetæppet, fik Mju mig sørme ned i første hug… hun må ha’ trænet! Jeg var ikke så bange i bilen denne gang, men jeg kan altså godt undvære de ture. Da jeg kom til dyrehospitalet, sagde Mju, at hun snart hentede mig igen… og så GIK HUN. Mon jeg følte mig utryg? Osse i den grad! Først fik jeg stukket noget i mig, der skulle berolige mig, sagde de. Som om! Min krop var afslappet og rolig, men tankerne kværnede rundt i mit hoved: Hvad er det for nogle billeder, de tager af mine tænder… og hvorfor? Hvorfor stikker de mig i poten og tager mit blod? Hvornår kommer Mju? Hvad sker der nu? Hvornår er det overstået? Hvorfor bliver jeg pludselig så døsig… mjzzzzzz…

Læs videre På dyrehospitalet

Besøg hos dyrlægen

Mit besøg hos dyrlægen er overstået for i år… troede jeg… men jeg slipper vist ikke for et besøg på dyrehospitalet, hvor jeg skal ha’ lavet noget UNDER BEDØVELSE. Mjaaarrrggghhh, jeg nægter, jeg stritter imod, jeg strejker, jeg løber hjemmefra… hvis ellers lige, jeg kendte tiden og datoen! Men lad mig begynde med begyndelsen:

Transporten til dyrlægen

Transportkassen med godbidder
Godbidder i transportkassen

Igennem et stykke tid har Mju lagt godbidder i transportkassen. Jeg hader den, men jeg elsker godbidder og vil godt spise dem, selvom de ligger i den dumme kasse. Så her forleden forsøgte Mju at proppe mig ind og lukke låget på kassen, mens jeg intetanende nød godbidderne. Jeg fik vredet mig fri, men Mju løftede mig op og forsøgte igen at stoppe mig ind… det var kamp til stregen, men jeg vandt et par gange, inden hun fik overtaget, og jeg var fanget! Jeg var ved at få klaus, men nej… ingen medlidenhed dér. Hun bar mig ud i bilen, som jeg også hader, og selvom jeg mjavede hele tiden og fortalte hende, at jeg var bange og ikke kunne li’ det, startede hun bilen, og vi kørte i lang tid, synes jeg, inden vi nåede frem. Læs videre Besøg hos dyrlægen

En antidvale dag

Vindueskigger
Hmm? Egon Egern!
Ingen kattelem
Køkkendøren

Forleden sad jeg som sædvanlig og kiggede ud ad vinduet til baghaven, da jeg pludselig så Egon Egern i fuld firspring derude. Jeg besluttede på stedet, at jeg havde ligget i hi længe nok. Det er fint, når det regner, sner, blæser og er mørkt og koldt, men i længden er det nu lidt kedeligt, når der ikke sker noget. Hvis Egon flintrer rundt derude, kan vejret umuligt være ret dårligt, så jeg lod Mju forstå, at jeg ville ud ad køkkendøren. Jeg har min egen ind- og udgang til forhaven – ikke til baghaven – så jeg må daske lidt til Mju hver gang, jeg vil ud dén vej. Hun er lidt træt af det, siger hun. Især fordi køkkendøren skal stå åben, så jeg kan komme ind igen. Det lukker al varmen ud, siger hun. Som om! Hun kan da bare gå ind i stuen eller installere en dør til mig i køkkenet også. Læs videre En antidvale dag

Mju

Mju
Mju med stok

Jeg har kun været sammen med mit menneske, Mju, i et par katteår, men jeg kender hende efterhånden rigtig godt. Hun er ret gammel, tror jeg. Hun har rynker, hun halter når gigten gør ondt, og hun har også problemer med at trække vejret. Hun går meget langsomt og nogen gange bruger hun stok. Jeg er selv 6 år nu, så jeg tror, at hun må være mindst 9 -10 år gammel!

Mju og dyr

Da Mju var lille, boede hun sammen med nogle fisk og en undulat. Hun har altid været glad for dyr og ville gerne ha’ en hund, når hun blev pensioneret og fik mere tid… tsk, tsk, tsk siger jeg bare… en hund! Nå, det viste sig, at hun ikke fik ret meget mere tid, da hun gik på pension. Så var der også det dér med at lufte dyret. Som om! En hund kan jo ikke engang finde ud af at lufte sig selv, og Mju havde ikke kræfter til at halse rundt med kræet. Efter mange overvejelser besluttede hun sig så for at prøve med en kat. Det var hendes held! Læs videre Mju

Det nye år

Jeg sover til foråret
Jeg er gået i hi

Der er taget hul på det nye år og tak for det. Nu varer det længe, inden alt det fyrværkeri gør mig bange igen! Jeg har sagt farvel til nissen Nalle, som er taget på ferie. Hesten Hubertus kommer forhåbentlig snart, så jeg igen har én at snakke med. Mju er der jo, men hun forstår ikke katsk, så det er ikke så meget jeg får tjattet (eller chattet, skrives det vist nok).

Det er for koldt til at være ude i lang tid, så jeg er nærmest gået i hi og prøver at sove rigtig hurtigt, så tiden kan flyve af sted, og jeg lige pludselig vågner op til lunere vejr.  

Læs videre Det nye år