Sommer

Agurketid

Bange for agurker? Som om!
Agurketid? Jeg er ret ligeglad.

Mjaltså, hvor er det varmt, og så er det agurketid, siger Mju. Det er noget med, at der sker så lidt, at aviserne har svært ved at finde på noget at skrive om. Hvorfor det hedder agurketid og ikke tomattid eller kåltid, kan jeg ikke helt finde ud af. Når det nu er sagt, synes jeg da, der sker rigtig mange ting. Jeg vil lige gøre agurkerne færdige, inden jeg kaster mig over de seneste oplevelser. Der er nemlig rigtig mange katte, der er bange for dem. Det må være svært for dem i en agurketid – se bare her. Jeg er ligeglad med agurker, de kan ikke få mig til at gå agurk!

Alene hjemme

Jeg har været alene hjemme i nogle dage. Mju har besøgt sin kusine i noget, der hedder Sønderjylland. En nabo (hende med kræet Gizmo) kom og gjorde mit toilet rent og gav mig mad og vand. Der var også sørget for en nussedame til mig: Kosten skulle tage sig af mig, når hun kom og gjorde rent. Som om!

Hun fik andre ting at tage sig til: Jeg havde igen fanget en fugl, som jeg havde leget lidt med, så der lå fjer rundt omkring. Og så havde jeg kastet op i stride strømme. Jeg var kommet til at spise for meget og det trykkede da godt nok i maven. Det var dejlig at komme af med, men det syntes Kosten altså ikke. Hun for rundt og fangede fugl, som hun satte ud, fjernede fjer og vaskede opkast væk, så der var ikke megen tid til kærtegn denne gang. Heldigvis kom Mju hjem dagen efter. Jeg havde savnet hende. Ikke så meget om dagen, hvor jeg bare vil ha’ fred til at sove i skyggen et godt sted. Men om natten, hvor vi putter sammen, når Mju går i seng, og hun nusser mig i laaang tid, inden hun falder i søvn.

Så nusser vi
Sengetid er nussetid

Besøg fra Schweiz

Mju har engang boet i et andet land i mange år. En af hendes veninder kom på besøg og blev længe. Hun talte mærkeligt… et sprog, der hedder fransk, og pludselig talte Mju også det sprog, som jeg ikke forstod en dyt af. Hende Fransken kaldte mig f.eks. for Lyci eller Lyly. Hun var nu meget sød, og Mju har fortalt mig, at hun har to katte derhjemme, som hedder Gin og Tonic. Gad vide, om de mjaver på fransk? Jeg var nu glad, da hun rejste. Jeg er ikke så meget for omvæltninger og kan bedst lide, når tingene er som de plejer.

Tonic fra Schweiz
Tonic… eller er det Gin?

Agurketid mjav fra Lucy