Hviledag

Snevejr er tøffetid
Det sner. Så er det tøffetid!

En dag, da Mju vågnede og kiggede ud, sagde hun, at nu var det tøffetid! Mjyay, mjyay, mjyay – jeg elsker tøffetid! Det sneede, og inde fra stuen så det pænt ud, men da jeg stak poterne udenfor, var det både koldt, vådt og blæsende. En perfekt dag til at tøffe i, og jeg vover gerne pelsen med påstanden om, at Mju er ekspert. Hvad det går ud på?

Tøffetid

Tøffetid er at lave så lidt som muligt. Mju bliver i sin morgenkåbe og sutsko hele dagen og er fuldt optaget af at tøffe rundt og lave ingenting. Spild af tid, vil nogen nok sige. Som om! Hvordan kan man spilde tiden, når man laver noget, man godt kan li’? Mju siger, at hun slapper af og genoplader batterierne, når hun tøffer. Jeg ved ikke lige, hvad det er for batterier, hun snakker om. Jeg har set hende skifte batterier på både fjernbetjening og computermus, men hvor de sidder på hende, har jeg endnu ikke fundet ud af. Det bedste ved tøffetid er, at hun er hjemme hele dagen og har masser af tid til mig.

Tøffetid er Lucytid

Mju og jeg tøffer
Lucy- og Mjutid
Gaaab!
Tøffetid er afslappende… gaab!

Det er rart, når jeg kan høre Mju tøffe omkring. Hver gang, jeg kommer hen til hende, har hun tid til at kæle, nusse og mosle lige så meget og lige så længe, jeg vil. På andre dage kan det godt være svært. Så lyder det – nej, Lucy, jeg skal lave mad… der kommer gæster. Nej Lucy, jeg skal hen til en veninde. Nej Lucy, jeg har ikke tid lige nu… Nej mig her og nej mig der! stressende. Men når der er tøffetid, lyder det: Kom her lille skat… vil du ha’ nogle godbidder, søde Lucy… skal vi lege, min ven? Mjåååhhh, jeg nyder det. For min skyld må der godt være tøffetid hver dag. Og når jeg som sædvanlig ligger og sover med et halvt øre åbent, som vi katte nu engang gør, er det dejligt, trygt og afslappende at lytte til Mjus små tøffelyde: kontorstolen, der knirker… den arrige lyd af kaffemaskinen… fingrene, der slår på computerens tastatur… sutskoene, der tøffer over gulvet… svag musik fra radioen… Mjus stemme, når hun taler i telefonen… TV, der… zzzzzzzzzz.

Zzzzzzzzzz mjav fra Lucy