Indlæringsvanskeligheder

Jeg har før nævnt, at jeg måske ville fortælle om, hvordan jeg lærte at bruge kattelemmen. Det tog tid, og jeg er ikke stolt af det, men nu synes jeg, jeg kender jer godt nok til at vide, at I ikke vil gøre grin med mig, hvis jeg siger sandheden. Så her kommer historien om:

Kattelemmen

Guldlok og mig
Jeg bærer ikke nag, Guldlok!

Jeg havde været sammen med Mju et stykke tid og var også begyndt at blive lukket ud i haven. Hver gang jeg ville ud eller ind, skulle Mju gøre det for mig, da jeg ikke selv kan åbne de store menneskedøre. Hun var efterhånden godt træt af at åbne og lukke hele tiden, sagde hun, så nu skulle jeg have min egen dør! Der kom én, som hed Snedker og savede et hul i døren til bryggerset og satte kattelemmen i. Den skulle jeg lære at bruge. Mju tilkaldte niece Guldlok som forstærkning, hvorefter de hviskede og tiskede og lagde noget, de kaldte ”en strategi”. Det gjorde mig rimelig nervøs. Jeg havde forstået, at jeg skulle igennem lemmen, men ved I, hvor lille sådan en lem er? Mit hoved kunne lige være der, så hvordan i alverden skulle hele min krop kunne skrue sig igennem sådan et lille hul?

Mju og Guldlok går amok

Mju har godbidder
Mju lokker. Jeg er ligeglad!
Guldlok og kattelemmen
Guldlok skubber!

Så gik det ellers løs – det var to mod én: Mju stod i bryggerset foran lemmen og lokkede med godbidder, og Guldlok holdt mig fast og forsøgte at få mig gennem lemmen udefra! Hun er godt nok stærk, hende Guldlok. Jeg er én af de bedste kattevridere i landet, skulle jeg mene, men jeg sad fast og kunne ikke komme fri, selvom jeg vred mig. Til sidst bad jeg en bøn til Gamle Gråskæg og mosede mig igennem lemmen. Jeg drønede lige forbi Mju med godbidderne og ind under sengen! Det var en skrækkelig oplevelse, men det skulle blive værre.

Øvelse gør mester

De fik fat i mig igen, og jeg blev proppet igennem den lem rigtig mange gange. Til sidst var det faktisk ikke så slemt mere, men hvor var jeg træt bagefter. Det sagde mine to mennesker også, at de var. Som om! De skulle ikke igennem en tragt så snæver som en fødselsgang uden at vide, hvad der var på den anden side!
Jeg lærte hurtigt at hoppe ud gennem min nye dør, men det tog altså rigtig lang tid, før jeg turde bruge kattelemmen udefra. Det er jeg da ikke så stolt over… jeg er ellers en klog og dygtig kat, men kattelemmen er altså heller ikke behagelig, selvom den giver mig friheden til selv at bestemme, når jeg vil ud og ind… også om natten.

Halvflove mjav fra Lucy