Fastelavn og navneændring

Fastelavn

Jeg er ikke ond
Er jeg vel ond?

Det er snart fastelavn. Endnu én af menneskets underlige skikke, som for (heldigvis) meget længe siden gik ud på at proppe en uskyldig kat i en tønde, der blev hængt op i et reb. Så gik menneskene ellers til angreb på tønden og slog og slog, indtil den gik i stykker og den stakkels kat faldt ud. Dengang troede man, at katten var alt det onde, som man gerne ville beskytte sig imod. Som om! Mjyrk… hvor den ha’ været bange.
Fastelavn betyder aftenen inden fasten: Menneskene åd og drak og slog til søren (og katten), inden den lange fastetid startede. Nu er fastelavn lavet om til en fest for børnene, som klæder sig ud og slår katten af tønden. Det er dog heldigvis kun slik, der falder ud af tønden nu!

Navneændring

Vi fejrer fastelavn
Det skal fejres!

Da Mju fortalte om fastelavn, syntes jeg først, hun sagde fasterlavn, som i faster Lavn. Hun er jo faster til sin niece, og jeg troede, hun havde skiftet navn til Lavn. Det er jo kun på katsk, hun hedder Mju – menneskene kalder hende Dorte. Nå, det viste sig, at hun havde skiftet navn: Hun har været hos én, der hedder Numerolog, som sagde, at hun ville få det endnu bedre, hvis hun skiftede navn, så nu hedder hun Dorthe og en hel masse andet, som jeg ikke lige har fået fat i. Jeg har jo selv skiftet navn. Dér, hvor jeg var før, blev jeg kaldt for Signe. Det var Mju, der ændrede mit navn til Lucy. Jeg må sige, at det er jeg godt tilfreds med… jeg har nemlig fået det rigtig godt sammen med Mju. Så måske er der noget om snakken: At ændre sit navn er positivt! Mju har i hvert fald været meget vennesæl i dag, og vi fejrede både navneskift og fastelavn: Jeg fik godbidder og Mju en fastelavnsbolle. Måske skal jeg også finde et nyt navn til Mju… hvad med Miu eller Mjuuu eller…? Det må jeg tænke over.

Tankefulde mjav fra Lucy