En antidvale dag

Vindueskigger
Hmm? Egon Egern!
Ingen kattelem
Køkkendøren

Forleden sad jeg som sædvanlig og kiggede ud ad vinduet til baghaven, da jeg pludselig så Egon Egern i fuld firspring derude. Jeg besluttede på stedet, at jeg havde ligget i hi længe nok. Det er fint, når det regner, sner, blæser og er mørkt og koldt, men i længden er det nu lidt kedeligt, når der ikke sker noget. Hvis Egon flintrer rundt derude, kan vejret umuligt være ret dårligt, så jeg lod Mju forstå, at jeg ville ud ad køkkendøren. Jeg har min egen ind- og udgang til forhaven – ikke til baghaven – så jeg må daske lidt til Mju hver gang, jeg vil ud dén vej. Hun er lidt træt af det, siger hun. Især fordi køkkendøren skal stå åben, så jeg kan komme ind igen. Det lukker al varmen ud, siger hun. Som om! Hun kan da bare gå ind i stuen eller installere en dør til mig i køkkenet også.

Baghaven

Bordet i baghaven
Min udkigspost

Jeg elsker baghaven: Den er meget mindre end forhaven, men den er spændende, for på den anden side af hegnet er der en masse træer og buske, som jeg kan gemme mig i, og længere nede er der en å. Det er her omme, jeg møder en masse andre dyr, så en gang imellem er her også lidt farligt. Der kan pludselig komme en rovfugl på jagt, og jeg har da engang mødt en stor rotte. Der er også mange katte. De fleste er heldigvis søde og venlige, og jeg får tit en sludder med dem, men der er altså nogle, som bare venter på at fare i flæsket på en fredelig kat. Derfor er det godt, at køkkendøren står åben, så jeg hurtigt kan komme i sikkerhed! Det er også dejligt bare at sidde på bordet derude og kigge på alt det, der foregår… eller at lytte. Vi katte hører jo meget, som menneskene ikke kan høre: En regnorm, der gumler sig vej gennem jorden – en bille, der trasker gennem en bunke blade – et insekt, der blafrer med vingerne.

Kig til naboen
Hvad sker der hos naboen?

Jeg skal også altid lige kigge ind til naboerne. De har fået en lille killing derinde… eller en baby, som menneskene kalder det. Mjooh… der er nok at se til i baghaven. Det var en rigtig dejlig dag, men hvor blev jeg da træt. Jeg tror, jeg går i hi igen.

Trætte mjav fra Lucy