Mit trygge hjem

Tryghed er at dreje 3 gange rundt om mig selv, hoppe op, vade, vade – mosle, mosle – ælte, ælte – spinde, spinde, ooog… KLUNK! Så ligger jeg i min yndlingsstol og er klar til en lur. I mennesker vil jo nok mene, at katte lider af en form for tvangshandlinger, men det er vigtigt for os at overholde visse ritualer for at føle os trygge. Ritualerne kan være forskellige fra kat til kat og såmænd også fra den ene gang til den anden alt efter humør og lune – nogen gange hopper jeg bare op.

Min yndlingsstol
Min yndlingsstol

Mine møbler

Jeg ved, at mange katte elsker papkasser og føler sig trygge, når de lige kan skrue sig ned i en lille kasse. Andre har det bedst i små, trange huler. Jeg ville få klaus! Hvis jeg bliver bange for noget – torden fx – skynder jeg mig ned under sengen, hvor der er flere muligheder for at flygte end bare gennem én udgang i en hule. Jeg har heller ikke det store behov for at ligge højt oppe. Vindueskarmen er fin for mig. Jeg vil heller ikke ligge i den drømmeseng, Mju har købt til mig, så nu har hun givet den væk. Faktisk finder jeg tryghed over det hele her i huset, hvad enten jeg ligger i mine stole, min sofa, mine senge eller endog på mit gulv.

Sofa
Min sofa
Min seng
Min seng

 

 

 

 

 

Seng nr. 2
Min seng nr. 2
mit gulv
Mit gulv

 

 

 

 

 

 

 

Mjus møbler

Mjus lænestol
Mjus lænestol (tror hun!)
Mjus kontorstol
Mjus kontorstol (tror hun!)

Mju er jo et stort menneske og som sådan har hun brug for mere plads end jeg har, men hun tror altså, at hele huset tilhører hende. Som om! Jeg giver hende lov til at sove i sengen sammen med mig, og når hun har overnattende gæster, går jeg nødtvungen med til, at min seng nr. 2 bliver brugt som gæsteseng. Ellers har Mju kun 2 stole, som tilhører hende – tror hun! Lænestolen med fodskammel i stuen sidder hun i, når hun ser TV, og kontorstolen foran Pc’en bruger hun tit. Men lige så snart hun er væk, er jeg der som en mis! Hun løfter mig ned hver gang, og siger nej, Lucy, men jeg lader bare som om jeg ikke forstår, hvad hun mener. Om natten, når Mju sover, sidder jeg jo alligevel foran Pc’en og blogger.

Kærlige mjav fra Lucy