Renlighed

Renlighed er en god ting, sagde kællingen og tørrede køkkenbordet af med kattekillingen. Det var én af de små, skrækkelige historier, min mor fortalte os killinger for at lære os, at vi skulle være rene og pæne og vaske os! Det virkede! Jeg er en meget renlig kat, som bruger lang tid på at vaske mig. Jeg vasker mig, når jeg vågner. Så tager jeg mig en formiddagslur og så vasker jeg mig. Så tager jeg en middagslur og så… nå jeg tror, I har fattet det! Min tunge er dejlig ru og god til at rede min pels, hvis den skulle filtre lidt. Det er også derfor, jeg får en masse hår i maven, som jeg kommer af med ved at kaste en hårbolle op en gang imellem. Min rene pels er lækker: blød og skøn at røre ved – ligesom fløjl eller silke. Ja, ja… lidt forfængelig har man da lov til at være, ikk´’?

Vaske, slikke
Vaske, vaske, slikke, slikke…
Kosten kommer
Hmmm? Kosten kommer!

Kosten

Jeg kradser negle
Jeg kradser negle

Der er også rent i mit hus. Der kommer tit et hunmenneske og fjerner snavs. Hun hedder Kosten og er egentlig smadder sød. Hun siger altid hej og nusser mig lidt, men så forvandles hun til en frådende og larmende skidtsluger. Du sviner, siger Kosten. Som om! Når det regner, slæber jeg lidt jord med ind i huset, og grus fra kattebakken hænger også ved poterne og lander hist og pist. Mange af mine hår hænger fast i tæpper og puder og små bidder fra mine negle, som jeg sliber på kradsetræet, spredes på gulvet. Og hvad så? Kan Kosten ikke bare slikke det i sig sådan som jeg gør? Så kunne hun bare kaste en skidtbolle op en gang imellem. Men nej, hun koster rundt med mig: Lucy, jeg skal skifte sengetøj, ned fra sengen. Lucy, jeg skal gøre dit tæppe rent, ned fra stolen. Lucy, Lucy, Lucy… ALTSÅ, NÅ!

Uhyret

Men det værste er Uhyret: en lille blå satan med en lang hals og et bredt næb, som med en infernalsk larm suger skidt til sig. Jeg sværger, at jeg har mærket, hvordan Uhyret prøver at suge mig ned i sin umættelige, blå vom. At jeg har overlevet indtil nu, er et mirakel! Lad mig komme væk! Jeg vandrer hvile- og hjemløs omkring udenfor, indtil Uhyret, mæt og træt, lægger sig til at sove til Kosten kommer igen. Det er hende, der vækker det! Kan hun vel være det bekendt?

Kosten og uhyret
Kosten og Uhyret

Frustrerede mjav fra Lucy